The Datacenter Group en NLDC fuseren tot grootste datacenterbedrijf in Nederland

0
465

DWS maakt het plan bekend om The Datacenter Group (TDCG) en NLDC samen te voegen tot het grootste onafhankelijke datacenterbedrijf in Nederland. De infrastructuurtak van de mondiale vermogensbeheerder DWS nam eerder dit jaar NLDC over van KPN en heeft ook een meerderheidsbelang in TDCG gekocht. Beide aankopen zijn gedaan ten behoeve van het Europese infrastructuurfonds van DWS.

Door de fusie ontstaat de grootste speler in de Nederlandse markt met klanten als grote corporates, overheden, cloud- en IT-dienstverleners en kleinere ondernemingen. Het nieuwe bedrijf is vooral prominent in Amsterdam, maar heeft ook een groeiend aantal regionale hubs. De Duitse vermogensbeheerder DWS investeert met een langetermijnfocus in infrastructuurobjecten, en heeft er de middelen voor om de groeiambities van de nieuwe onderneming in binnen- en buitenland te versnellen.

De fusie zal in de komende maanden worden afgerond en zowel werknemers als klanten zullen gaandeweg nauwgezet op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen. De overname van NLDC werd in mei bekend gemaakt en wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2019.

“We zijn heel verguld met onze investeringen in TDCG en NLDC. Beide ondernemingen hebben vestigingen van hoge kwaliteit die geografisch goed zijn gespreid, waarmee ze een aantrekkelijke aanbieder van co-location zijn. De nieuwe combinatie is uitstekend gepositioneerd om klanten goed te ondersteunen. We kijken er dan ook naar uit samen met alle medewerkers de nieuwe onderneming verder te laten groeien”, aldus Hamish Mackenzie, hoofd van de infrastructuurtak bij DWS.

De fusie tussen NLDC en TDCG zal grote voordelen en kansen bieden voor zowel werknemers als klanten en toeleveranciers.

Tien datacenters, 65 megawatt

TDCG en NLDC hebben samen tien vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Utrecht, Groningen en Eindhoven. Deze vestigingen hebben een gezamenlijke omvang van bijna 50,000 m2 en een capaciteit van 65 megawatt.

Siemon van den Berg, oprichter en CEO van TDCG: “Om als aanbieder van datacenters in deze competitieve markt de continuïteit te kunnen waarborgen die voor onze klanten zo belangrijk is, hebben we veel baat bij een solide partner als DWS.”

Claartje Mangert, managing director van NLDC: “De twee ondernemingen kennen de wereld van de colocatie, connectivity en de private en publieke cloud goed. Wij leveren ook co-location direct aan ziekenhuizen, scholen, lokale overheden, ministeries en aan bedrijven, en indirect via system integrators. Daardoor zijn onze ondernemingen goed gepositioneerd om onafhankelijk advies te geven over de beste route naar de hybride cloud.”

Het meerderheidsbelang in TDCG is gekocht door fondsen van de divisie infrastructuurbeleggingen van DWS. Siemon van den Berg houdt een minderheidsbelang in de nieuwe combinatie en zal de strategische ontwikkeling van de combinatie blijven ondersteunen als lid van de Raad van Commissarissen. De andere oprichter van TDCG, Ali Niknam, heeft zijn aandelen aan DWS verkocht. Er worden geen financiële details bekendgemaakt over de overname.

Source link

Vorig artikelInsight Enterprises gaat partnership aan met ISPConnect
Volgend artikelSteeds meer producten en diensten vereisen simulatie, HPC en cloud