Attuor: Scalable monitoring

0
261
Attuor: Scalable monitoring

Dit bericht verscheen eerder bij Tuxis

Enter Attuor

We moesten dus iets, nieuwe keuzes maken. Nagios en afgeleiden daarvan hebben we niet bekeken. We wisten dat we iets in de categorie van Sensu wilden hebben. Sensu hebben we destijds gekozen omdat het (vrijwel) precies deed wat we zelf ook hadden bedacht dat we wilden en ook wilden gaan bouwen. Het bouwen was door de aanwezigheid van Sensu niet nodig, maar nu dus wel.

En dus zijn we daarmee aan de slag gegaan, project Attuor. Attuor is latijn voor ‘observeer’. En dat is wat Attuor doet. Het concept is dat de basis heel simpel blijft en gebruik maakt van ‘industry standards’. Het Proof Of Concept laat dat heel goed zien.

We weten dat veel andere bedrijven dezelfde uitdagingen als wij zien. Open source software is steeds vaker een middel naar omzet, in plaats van een oplossing voor je eigen probleem dat je graag deelt met anderen. Wij zullen niet ontkennen er trots op te willen zijn de drijvende kracht achter Attuor te zijn. Maar Attuor zal altijd open source en gratis blijven. Attuor zal ook geen ‘enterprise’ versie krijgen.

Dit bericht verscheen eerder bij Tuxis

Vorig artikelRFO netwerk incident
Volgend artikelHow to Find 'Stalkerware' on Your Devices