Wijziging stroomtarief en portal updates

0
328
Wijziging stroomtarief en portal updates

Dit bericht verscheen eerder op BIT

Vanaf 1 januari 2023 zal BIT geen vaste energietarieven meer hanteren. In al die jaren dat we colocatiediensten leveren hebben onze klanten kunnen profiteren van een scherpe, vaste prijs voor stroom. Al een maand of 18 lopen de energieprijzen op en sinds de oorlog in Oekraïne fluctueren de energieprijzen enorm. Het gevolg daarvan is dat er geen energieleverancier meer is die BIT een vast contract aan wil bieden. Vanaf 1 januari zullen we daarom dagelijks zelf stroom in gaan kopen op de spotmarkt.

Dagtarieven
Het direct inkopen op de spotmarkt heeft tot gevolg dat we dagprijzen voor stroomgebruik door onze klanten zullen gaan hanteren. Zoals onze klanten van ons gewend zijn, wordt er ook na 1 januari 2023 door BIT niet verdiend aan de levering van stroom. Onze gebruikers betalen voor de fluctuerende stroomprijs, de kosten die bijna nooit wijzigen voor transport, belastingen en vergroenen van de energie en verder een procentuele opslag voor koeling en noodstroom. Immers: elke kW die een klant gebruikt, resulteert in een kW warmte die door onze koelinstallatie moet worden afgevoerd. Ook zal elke kW tijdens stroomuitval én onze maandelijkse noodstroomtests door onze aggregaten moeten worden opgewekt, met brandstofverbruik tot gevolg. Met dit model worden de kosten voor winst- en risicomarge van de energieleverancier geschrapt en profiteren klanten mee van lage tarieven op de dagen dat de stroomprijs laag is.

Portalaanpassingen
Op onze klantenportal was altijd al inzichtelijk hoeveel stroom elke feed in elk rack gebruikt. Deze functionaliteit is verder verbeterd en uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om zelf aan te geven voor welke periode én voor welke racks er informatie getoond moet worden. Daarnaast geven we in de portal inzicht in de kosten voor stroomgebruik waarbij de getoonde data afhankelijk is van de geselecteerde racks en periode. Voor klanten die zelf iets willen doen met de stroomprijs bieden we een json aan met daarin de stroomprijs voor de huidige dag en vanaf 13.15 uur de prijs voor de dag erop.

Portal
In de klantenportal wordt, voor zover van toepassing, al informatie beschikbaar gesteld over uplinks en verkeer, toegang tot het datacenter, virtual machines, virtuele datacenters, facturen, etcetera. Via een autorisatieschema, rechtenbeheer en 2FA wordt toegang tot de portal beperkt en/of beveiligd of worden de mogelijkheden per account beperkt.

portal.bit.nl


Dit bericht verscheen eerder op BIT

Vorig artikelCritical Linux Vulnerability Affects SMB Servers
Volgend artikelWijziging stroomtarieven en portal updates