AMSTERDAM, Nederland – HOSTKEY, een toonaangevende internationale hostingprovider, kondigt zijn uitbreiding aan naar Helsinki, Finland.

Deze strategische stap stelt HOSTKEY in staat zijn IT-infrastructuur uit te breiden en bare-metal servers en virtuele servers aan te bieden in Finland, naast de bestaande locaties in Nederland en de VS.

HOSTKEY heeft een overeenkomst voor lange termijn afgesloten en neemt racks af in het Digita Data Center. Het datacenter bevindt zich in de buurt van de Internet Exchanges en de internet-hub in Radiokatu, Helsinki. De datacenterdiensten voldoen aan de strengste criteria voor veiligheid en uptime. De stroomvoorziening van het datacenter is op meerdere manieren redundant uitgevoerd. De energie-efficiëntie van het datacenter, dat is aangesloten op het stadskoelingsnetwerk van de stad Helsinki, is zeer hoog.

Digita Data Center bevindt zich in het grootste datacommunicatie-knooppunt van Finland en biedt uitstekende connectiviteit met wereldwijde bestemmingen. Het grenst aan het FICIX Internet Exchange Point (IXP) en heeft connectiviteit met alle grote lokale en internationale providers én met lage interconnectiekosten.

Jeroen de Bie, CEO van HOSTKEY B.V., vertelt over deze uitbreiding: “Finland is een leider op het gebied van digitalisering en innovatie. We zijn verheugd om de behoeften van onze klanten aan hoge beschikbaarheid en flexibiliteit te ondersteunen. In het nieuwe datacenter zal de apparatuur van HOSTKEY beschikbaar zijn, geschikt om alle diensten te leveren, van bare-metal infrastructuur tot cloud- en andere datacenterdiensten.”

In het nieuwe HOSTKEY datacenter zal het volgende worden aangeboden:

HOSTKEY is van plan zijn dienstenaanbod in het nieuwe datacenter in de nabije toekomst uit te breiden en zijn groei in andere regio’s voort te zetten.

Over HOSTKEY

HOSTKEY is een internationale hostingprovider die gespecialiseerd is in lokale en virtuele servers voor klanten over de hele wereld. Met een sterke focus op klanttevredenheid en geavanceerde technologie, blijft HOSTKEY zijn wereldwijde basis voor het uitbreiden en innovatieve oplossingen te bieden om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van zijn klanten.

Voor meer informatie bezoek www.hostkey.com.

Vorig artikelIT Priorities 2023: Budgeting for IT innovation
Volgend artikelWhat secure coding practices mean to modern cyber security