Interforce versnelt zijn infrastructuur met ‘full flash’-storage

0
451

Interforce Networks wil dat zijn klanten zich volledig kunnen concentreren op hun corebusiness, en geen omkijken hebben naar IT-gerelateerde zaken. In dat kader levert het bedrijf vanuit drie Nederlandse datacenters op maat gesneden clouddiensten waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste enterprisetechnieken. Onlangs migreerde Interforce zijn datacenterstorage naar ‘full flash’, met de inzet van de nieuwste Dell EMC-technologie.

Interforce biedt als Cloud Service Provider een breed portfolio aan clouddiensten. Het biedt onder meer Cloud Werkplek, Cloud Back-up, Cloud Control en Cloud Telefonie. “Daarbij ligt de focus vooral op onze Cloud Werkplek-service”, zegt Jordi Brand, bij Interforce verantwoordelijk voor alle datacentergerelateerde zaken.

Alles in eigen beheer

Bij Cloud Werkplek moet worden gedacht aan een compleet ingerichte online ICT-infrastructuur (private cloud) op abonnementsbasis (betaling per gebruiker), waarbij iedere user de beschikking krijgt over een virtuele desktop met alles erop en eraan: e-mail, data, applicaties, et cetera.

“Maar daarnaast bieden we die diensten ook apart aan”, stelt Brand. “Dus als je alleen je e-mail bij ons wilt hosten – of je website of je telefooncentrale – is dat ook prima mogelijk. Ons aanbod is dus breed. Onze diensten draaien niet op een platform als Azure of Google. We doen alles in eigen beheer, op basis van onze eigen drie datacenterlocaties.”

Veiligheid voorop

Het klantenbestand van Interforce is heel divers, maar telt vooral bedrijven uit de agrarische sector, automotivebranche, dienstverlening en woningbouw. “Daarbij gaat het met name om bedrijven van mkb-omvang, hoewel we er ook steeds meer grotere klanten bij krijgen”, aldus Brand.

Hij wijst erop dat de beveiliging van de klantdata bij Interforce boven alles gaat. Het bedrijf is gecertificeerd volgens ISO27001, een van de strengste ISO-standaards voor informatiebeveiliging. Brand: “Onze datacenterlocaties 1 en 2 zijn een één-op-één spiegel van elkaar. En daarnaast hebben we locatie 3 nog als back-up, mochten 1 en 2 gelijktijdig uitvallen.”

Per VM repliceren

Naast veiligheid is performance een belangrijk aspect als het om de cloudinfrastructuur gaat. De I/O van de storageoplossing speelt daar een belangrijke rol in. Door van een hybride Dell EMC VNX-storageoplossing over te stappen op een volledig SSD-gebaseerd full flash Dell EMC Unity-systeem, verhoogde Interforce de snelheid van de cloudinfrastructuur verder.

Directe aanleiding voor die overstap was dat de garantie van de huidige VNX verliep. Brand: “Bovendien hadden we ook nog een VMware vSAN-cluster in gebruik dat redelijk wat onderhoud vergde. We wilden een nieuwe oplossing die beide kon vervangen, zodat we weer één storagesysteem onder beheer kregen.”

De voor Interforce misschien wel belangrijkste overweging was echter dat het met de VNX-oplossing niet mogelijk was om functies per VM van datacenter 1 naar datacenter 2 te repliceren. “Dat was een grote wens van ons. Met de nieuwe oplossing kunnen we bovendien per VM veel eenvoudiger terug in de tijd. Als we bijvoorbeeld één VM een uur in de tijd terug willen hebben, kan dat nu.”

Evaluatie

Brand toont zich al met al zeer content met het resultaat van de migratie. Onderdeel ervan was ook dat Interforce met zijn back-upoplossing (een Data Domain-systeem van Dell EMC) overstapte naar een versie met SSD. “Alles bij elkaar maakt dat onze hele infrastructuur veel sneller. Dat merken niet alleen onze klanten, maar ook wijzelf. Bij de migratie hadden we bijvoorbeeld een Terminal Server en wat software open staan. Toen we migreerden naar die nieuwe storageoplossing begonnen de data gewoon te vliegen, zó hoog was de snelheid.”

Ook bij Truedata, de Interforce-partner die – in de achtergrond gesteund door distributeur Tech Data – het hele migratieproces begeleidde, is men erg tevreden over het bereikte resultaat. Rohan Nikookar, IT Consultant & Datacenter Architect bij Truedata, zet alle voordelen op rij: “De klanten ervaren hogere snelheden en een snellere failover in geval van een calamiteit. Daarnaast kan nu per klant worden ingesteld hoe zijn data worden veiliggesteld, terwijl dat hiervoor op groepsniveau werd ingeregeld. Verder zijn back-uptijden van halve dagen naar enkele uren gegaan, en restoretijden van uren naar minuten. De klant kan zijn omgeving sneller veiligstellen dan ooit tevoren.”

Verdere innovatie

Ondertussen is Interforce druk bezig met de volgende stap ter verbetering van zijn cloudinfrastructuur. “Een bedrijf als Interforce moet continu innoveren”, zegt Brand. “We werken nu aan het in functies splitsen van onze core router. We willen de routering, firewalling en VPN-functie uit elkaar halen. Als we iets met de VPN doen en de router gaat in storing, zorgt die splitsing ervoor dat de andere genoemde functies daar geen hinder van ondervinden. Ook dat zal vruchten afwerpen voor ons bedrijf.”

Source link

Vorig artikelHCL vergroot focus op Nederland – CloudWorks
Volgend artikelNovoServe upgradet zijn Europese netwerkbackbone naar 100GE