Memphis geeft smartcity-visie vorm

0
465

Memphis geeft smartcity-visie vorm

Het smartcity-concept is meer dan het onderling verbinden van devices en infrastructuren. Het biedt mogelijkheden om burgers meer betrokken te maken bij de gemeenschap, openbare diensten te verbeteren en de veiligheid en de kwaliteit van leven in een stad te vergroten. De stad Memphis in de Amerikaanse staat Tennessee wil deze mogelijkheden benutten. De stad heeft Extreme Networks ingeschakeld om een krachtig en flexibel netwerk te bouwen, waarmee de stad een van de slimste steden van de Verenigde Staten kan worden.

In Memphis staat de hoofdvestiging van FedEx. De stad biedt tevens plaats aan de op een na grootste vrachtluchthaven van de wereld. De stad is zo een belangrijke speler op het gebied van transport, logistiek en distributie. Memphis is een grote stad, zowel in inwonersaantal als in oppervlakte. Dat zorgt voor uitdagingen op het gebied van het leveren van publieke diensten. De stad wil daarom een slim en flexibel netwerk bouwen, waarmee onder meer een toekomstgericht en robuust transportsysteem te ondersteunen is. Dat moet het soepele transport van mensen en goederen door de hele stad heen mogelijk maken. Memphis wil onder meer de mogelijkheden van autonome vrachtwagens en een intelligent routesysteem onderzoeken. Een en ander stelt hoge eisen aan de netwerkinfrastructuur van de stad.

Het pionieren op het gebied van smart cities vereist een flexibele en veilige infrastructuur. Door de inzet van de Automated Campus-oplossingen van Extreme Networks – die switching, beheer en analytics omvatten – en Extreme Professional Services kan Memphis het netwerkbeheer vereenvoudigen, inspelen op hogere bandbreedte-eisen en nieuwe technologieën inzetten. Zo is vorm te geven aan de initiatieven op het gebied van digitale transformatie. Een van de eerste plannen is het installeren van slimme IP-camera’s op basis van artificial intelligence in 27 belangrijke stadscentra voor het detecteren van afwijkende gebeurtenissen.

Voordelen

  • Geautomatiseerde, software-gedreven infrastructuur. Met ExtremeSwitching-hardware en Extreme Fabric Connect beschikt Memphis over de tools om verschillende domeinen en workflows binnen zijn omvangrijke netwerkinfrastructuur te automatiseren. Dat is nodig om het IT-team van circa negentig medewerkers in staat te stellen echt werk te maken van digitale transformatie.
  • Inzicht, controle en veiligheid als het gaat om IoT-devices. Smart cities en grootschalige IoT-omgevingen kennen een groot potentieel aanvalsvlak. Met Extreme’s Fabric Connect kan Memphis het netwerk segmenteren op basis van verkeerstype en private virtual networks creëren voor het isoleren van kritische diensten die van binnenuit of van buitenaf niet via IP zijn te benaderen.
  • Gecentraliseerd beheer en gedetailleerde analytics. In complexe smartcity-omgevingen zijn inzicht en controle kritische factoren. Dankzij de inzet van Extreme Management Center kan Memphis een 360 gradenbeeld scheppen van het vaste en draadloze netwerk, de gebruikers, devices en applicaties. Met ExtremeAnalytics is er gedetailleerd inzicht in onder meer bandbreedtegebruik en zijn eventuele problemen snel op te lossen.

Source link

Vorig artikelDimension Data en Cisco gaan partnership voor co-innovatie aan
Volgend artikelGemoderniseerd netwerk helpt retailer om zijn snelle bedrijfsgroei op te vangen