Nieuwe functies op het gebied van machine learning, computer vision en NLP om besluitvorming te verbeteren

0
418

SAS heeft zijn krachtige analytics-platform verder verbeterd om nog meer bedrijven en organisaties in staat te stellen het beste uit hun data te halen en AI in hun organisatie te implementeren. Het vernieuwde SAS Platform levert extra innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), en dan vooral op het terrein van machine learning, computer vision, natural language processing (NLP) en andere technologieën die AI ondersteunen. Dit werd onlangs bekendgemaakt op het jaarlijkse SAS Global Forum, ‘s werelds grootste analytics-conferentie dat deze week in Dallas plaatsvond.  

“Onze continue innovatie, duidelijk zichtbaar in het SAS Platform en de SAS AI-technologieën, stimuleert innovatieve bedrijven, leidinggevenden en data scientists in hun digitale transformatie”, vertelt SAS CEO Jim Goodnight.

Met de nieuwste versie worden de complexe taken die nodig zijn om geavanceerde analytische modellen te bouwen geautomatiseerd. Op basis van bewezen best practices, zijn het opschonen van gegevens, datatransformaties, het selecteren van de beste variabelen, het bouwen en vergelijken van modellen, het implementeren en aanpassen van modellen in deze versie geautomatiseerd.

Operationalisering van analyses

Met de nu doorgevoerde verbeteringen zorgt het platform ervoor dat automatisch duizenden verschillende analytische modellen worden vergeleken. Vervolgens worden hieruit de beste geselecteerd om een bepaald bedrijfsvraagstuk te kunnen oplossen. Met behulp van natural language generation (NLG) worden de beste analytische resultaten in normale taal weergegeven. Hierdoor kunnen ook zakelijke gebruikers en leidinggevenden deze interpreteren en daaruit een goed gedocumenteerd verslag maken om sneller beslissingen te nemen.

“Te veel bedrijven zitten gevangen in een wetenschappelijke benadering van AI-projecten en vinden het lastig om de sprong te maken naar een machine learning-model dat werkelijk impact heeft op hun bedrijfsvoering,” stelt Oliver Schabenberger, SAS Executive Vice President, Chief Operating Officer en Chief Technology Officer. “Duizenden PhD’s en data scientists van SAS helpen klanten om data om te zetten naar inzichten en met onze uitgebreide trainingen we hun vaardigheden te verbeteren. We vereenvoudigen onze technologie om gebruikers met verschillende rollen en kennisniveaus te helpen bij het gebruik van krachtige AI- en ML-analyses en het verschil te maken. We zorgen dat bedrijven AI in de praktijk kunnen brengen.”

Analytics in actie

Deze ontwikkelingen maken deel uit van de onlangs door SAS aangekondigde investering van 1 miljard dollar in AI om software-innovatie en AI-acceptatie wereldwijd te stimuleren. De investering in de komende drie jaar, bouwt voort op de sterke basis van SAS in AI, machine learning, NLP en computer vision om krachtigere en advanced analytics software te creëren. Zo heeft SAS computer vision voor een breed scala aan toepassingen vereenvoudigd. Nieuwe mogelijkheden, zoals automatische segmentatie, helpen artsen om veranderingen in de vorm en grootte van tumoren snel te kunnen identificeren en daarmee ziekten beter te bestrijden. Ook investeert SAS in onderwijsprogramma’s om managers en data scientists de technologie en vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben.

In het bankwezen, de gezondheidszorg en andere industrieën, hebben toonaangevende bedrijven de advanced analytics en AI-gedreven mogelijkheden van SAS om grote uitdagingen op te lossen, omarmd. Twee Nederlandse ziekenhuizen, het Amsterdam UMC en het UMC Utrecht, verbeteren de patiëntenzorg met de inzet van computer vision en advanced analytics.

Source link

Vorig artikelCybercriminelen misbruiken GitHub om phishing kits te hosten
Volgend artikelSAP ondersteunt bedrijven in hun transitie naar de intelligent enterprise met ActiveAttention