Verpakkingsproducent Smurfit Kappa verbetert efficiëntie

0
478

Verpakkingsproducent Smurfit Kappa verbetert efficiëntie

Smurfit Kappa verbetert zijn processen met SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII). Deze applicatie verzamelt volledig automatisch productiedata en deelt deze met alle systemen op de verschillende bedrijfslocaties. Hierdoor zijn relevante gegevens direct beschikbaar voor applicaties en medewerkers, en wordt de productie volledig geharmoniseerd.

Complexe omstandigheden

Smurfit Kappa ontwikkelt innovatieve en duurzame verpakkingen, op basis van zowel nieuw als gerecycled papier. Het bedrijf heeft 350+ locaties in Europa en Noord-Amerika, telt 46.000 werknemers en heeft een omzet van 8,9 miljard euro. De wereldwijde aanwezigheid van Smurfit Kappa zorgt voor grote uitdagingen op het gebied van productiviteit, duurzaamheid en veiligheid.

Productiebedrijven hebben te maken met complexe omstandigheden, schommelingen in vraag en aanbod en snel veranderende eisen. Als de vraag in een bepaalde markt afneemt, moeten ook de andere locaties daar op reageren. Voor wereldwijd opererende organisaties is dit een grote uitdaging die complete controle over de productie vereist. Om te concurreren moeten organisaties bovendien steeds efficiënter werken. Daarnaast vraagt duurzaam ondernemen om een bewuste productieaanpak zonder verspilling.

Hogere efficiency en afname verspilling

Met SAP MII en volledig gedigitaliseerde processen verbetert Smurfit Kappa de efficiëntie op verschillende terreinen. Voorheen werkten de locaties van Smurfit Kappa met meerdere afzonderlijke applicaties die niet met elkaar integreerden. Werknemers volgden op meerdere schermen data die ze vervolgens in andere applicaties moesten invoeren. SAP MII vervangt al deze applicaties en integreert naadloos met SAP ERP, SAP Supply Chain Management en SAP Business Intelligence. Dit automatiseert talloze handmatige acties. Het met de hand verzamelen van data is zelfs volledig geëlimineerd.

De locaties kunnen nu ook direct reageren op schommelingen in de markt, door de productie aan te passen. Met nieuwe dashboards en analytics heeft Smurfit Kappa meer grip op de productie dan ooit tevoren. Dankzij de nieuwe papierloze omgeving en verhoogde efficiëntie van de productie werken de locaties nog duurzamer dan voorheen. SAP MII zorgt bovendien voor een betere kwaliteit van de eindproducten en voor een veiligere werkomgeving.

Duurzame toekomst

“SAP MII verbindt onze werkvloer direct met de directiekamer”, zegt Tewik Noumri, director van het SAP Competence Center van Smurfit Kappa. “Dankzij dit platform profiteren we direct van nieuwe technologische ontwikkelingen binnen de industrie. De productie blijft op hetzelfde hoge niveau, maar is duurzamer voor ons, onze klanten en de toekomst.”

Source link

Vorig artikelDatacenters bieden kijkje achter de schermen van het internet
Volgend artikelZerto: samenwerking met Microsoft werpt vruchten af