Verizon Software-Defined Interconnect zorgt voor snelle verbinding met private IP-adressen

0
514

Verizon introduceert Software-Defined Interconnect (SDI), een oplossing die samenwerkt met Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric). Deze oplossing biedt organisaties met een private IP-netwerk binnen een paar minuten directe verbinding met 115 International Business Exchange (IBX)-datacenters over de hele wereld.

SDI pakt de problemen aan die gepaard gaan met het verbinden van klantnetwerken met colocatie-datacenters. Om dit te doen via de traditionele infrastructuur zijn dure uitbreidingen, lange doorlooptijden en complexe leveringen nodig. De SDI-oplossing gebruikt een geautomatiseerde Application Program Interface (API) om snel en eenvoudig de geplande private IP-bandbreedte van Verizon te integreren via ECX Fabric. Hierbij is er geen specifieke fysieke connectiviteit meer nodig. Het resultaat is dat veilige colocatie en koppeling sneller en gemakkelijker te implementeren zijn voor klanten, vaak tegen aanzienlijk lagere kosten.

“SDI is een aanvulling op ons software-gedefinieerde dienstenpakket dat topprestaties en realtime interacties ondersteunt voor onze klanten”, zegt Vickie Lonker, Vice President Product Management and Development bij Verizon. “Denk aan het aantal apparaten dat is aangesloten op datacenters en de hoeveelheid gegenereerde data. Zodra 5G overal wordt gebruikt, zal dat nog veel meer worden. Door onze technologie te koppelen aan de beproefde ECX Fabric, kunnen bedrijven virtueel verbinding maken met Verizons private IP-diensten. Dit maakt het eenvoudig om data-intensief netwerkverkeer nagenoeg in realtime te verzorgen en beheren. Hierdoor wordt er een belangrijk obstakel voor digitale transformatie weggenomen.”

Het verkeer op Verizons private Multi Protocol Label Switching (MPLS)-netwerk groeit jaarlijks met dubbele cijfers. Ook de implementatie van colocatiediensten blijft toenemen. Dit komt doordat steeds meer bedrijven worstelen met complexe cloud-implementaties om meer efficiëntie, flexibiliteit en extra functionaliteit in het databeheer te bereiken.

“Verizons nieuwe Software Defined Interconnect richt zich op een van de belangrijkste problemen voor organisaties door de toegang tot colocatie te verbeteren. Dit aanbod vermindert de netwerk- en connectiviteitskosten voor de toegang tot colocatie-datacenters en bevordert tegelijkertijd de flexibiliteit en het innovatievermogen van bedrijven. Dit betekent een concurrentievoordeel voor Verizon, aangezien het de SDN-technologie toepast om de wereldwijde koppeling van zijn Private IP MPLS-netwerk te verbeteren”, zegt Courtney Munroe, Group Vice President bij IDC.

“Met Software-Defined Interconnect is een belangrijke barrière voor digitale transformatie opgeheven. Door bedrijven in staat te stellen virtueel te verbinden met Verizons private IP-diensten met behulp van de ECX Fabric, maakt SDI veilige colocatie en koppeling gemakkelijker – en financieel haalbaarder – te implementeren dan ooit”, aldus Bill Long, Vice President Interconnection Services bij Equinix.

Verizon beheert meer dan vijfhonderdduizend netwerk-, hosting- en beveiligingsapparatuur en ruim vierduizend netwerken in meer dan honderdvijftig landen. Lees hier meer over hoe Verizons wereldwijde netwerk, managed network services en Software-Defined Interconnect bedrijven helpen.

Source link

Vorig artikelSmile benoemt Jean-Philippe Balança tot International Director
Volgend artikelThe Datacenter Group neemt datacenters NovoServe over