The Datacenter Group neemt datacenters NovoServe over

0
558

The Datacenter Group neemt datacenters NovoServe over

The Datacenter Group (TDCG) heeft de datacenterinfrastructuur van NovoServe in Doetinchem en Enschede overgenomen. Door de verkoop van deze twee datacenters kan NovoServe zich focussen op zijn IaaS-activiteiten, terwijl TDCG zijn regionale dekking verder uitbreidt. Daarmee past de overname in de groeistrategie van beide bedrijven.

Aan de overname ging een klein jaar vooraf waarin beide bedrijven verschillende mogelijkheden tot samenwerking hebben onderzocht. Edwin Kennedy, Chief Commercial Officer van TDCG, zegt: “Het aanbieden van IaaS-hosting is echt een ander specialisme dan het beheren van een datacenterinfrastructuur en het hosten van applicaties en data in een private cloud, wat een groeimarkt voor ons is. Bij dat laatste komt veel meer consultancy en begeleiding van klanten kijken.”

Herke Plantenga, CEO en medeoprichter van NovoServe, is blij dat hij afstand kan doen van het beheer van de datacenters. “Hoewel wij daar best veel ervaring in hebben, is het niet onze core business. Met TDCG aan boord als specialist op het gebied van datacenterservices kunnen wij ons focussen op onze kernactiviteit: het leveren van IaaS hosting services aan klanten wereldwijd. Bovendien is door deze samenwerking de schaalbaarheid en toekomstbestendigheid van onze datacenterinfrastructuur gegarandeerd.”

Datacenter ‘om de hoek’

TDCG wil groeien naar een landelijk dekkend netwerk van tien datacenters in alle regio’s van Nederland. Met datacenterlocaties in Amsterdam, Delft, Utrecht en Rotterdam was de dekking in de Randstad al heel goed. TDCG zet concrete stappen om na Oost-Nederland ook uit te breiden in het noorden en zuiden van het land. Kennedy: “Voor private cloud diensten geldt dat klanten graag zaken willen doen met een bedrijf bij hen om de hoek. Hoewel ze op afstand hun hele omgeving kunnen monitoren en beheren, willen we dat klanten bij werkzaamheden zeer snel bij het datacenter zijn. Dat levert hen niet alleen tijdwinst op, maar het is ook voor het vertrouwen belangrijk dat hun data bij hen ‘om de hoek’ staan. Ze zetten immers heel bewust hun bedrijfskritische en vertrouwelijke data in een private cloud.”

Voor de IaaS hosting markt ligt dit heel anders. “Klanten gebruiken onze op maat ontwikkelde serverconfiguraties en kwalitatief goed netwerk voor onder andere virtualisatie en cloud en het aanbieden van dedicated server hosting,” zegt Plantenga. “De afzetmarkt voor onze IaaS oplossingen is voor een groot deel internationaal omdat de aantrekkingskracht van Nederland als internet hub op klanten wereldwijd groot is.”

Internationale oriëntatie

Tot de klanten die TDCG en NovoServe samen gaan bedienen horen veel bedrijven die gevestigd zijn in Duitsland en Oost-Europa. Dit past uitstekend bij de internationale groeiambities van TDCG. Kennedy: “De regio Enschede is van oudsher al toegangspoort vanuit Nederland tot de rest van Europa. Daardoor is de regio zeer internationaal georiënteerd. Bovendien trekt de Universiteit Twente veel hoogwaardige technologiebedrijven aan. Er is tevens een levendig start-up landschap. Dit wakkert de vraag vanuit Oost-Nederland naar datacenterdiensten, en met name ook naar private cloud, aan.”

Groeiende vraag naar hybrid cloud

De stappen die beide bedrijven zetten passen bij de sterk groeiende vraag naar hybrid cloud. Kennedy: “Uit onderzoek van Gartner vorig jaar blijkt dat bedrijven gemiddeld pas 10 tot 20 procent van hun IT hebben ondergebracht in de cloud. Dit zal binnen een paar jaar groeien naar 80 tot 90 procent. We bevinden ons nu op het kantelpunt. De vraag naar zowel public als private cloud diensten groeit snel. TDCG en NovoServe kunnen samen alle behoeften invullen – on prem en in zowel de private als de public cloud – en daarbij klanten ook nog eens voorzien van advies over de best passende route naar de cloud.”

Source link

Vorig artikelVerizon Software-Defined Interconnect zorgt voor snelle verbinding met private IP-adressen
Volgend artikelOnderzoek: bureaucratie en legacy staan toepassing DevOps in de weg