Onderzoek: bureaucratie en legacy staan toepassing DevOps in de weg

0
484

Onderzoek: bureaucratie en legacy staan toepassing DevOps in de weg

Bureaucratie is de grootste hobbel op de weg naar een effectieve DevOps implementatie. Legacy-systemen komen op de tweede plek qua uitdagingen om DevOps bedrijfsbreed toe te passen. Dit blijkt uit onderzoek van F5 Networks tijdens de DevOpsDays, een internationaal evenement dat onlangs in Amsterdam plaatsvond.

Uit de resultaten blijkt dat 40 procent van de ondervraagde industrie-experts bureaucratie als grootste pijnpunt definiëren. Met name procedurele stappen zoals veranderende reviews, aangepaste ticket-systemen en het omgaan met handmatige processen zorgen voor bottlenecks.

Onder de bezoekers van de DevOpsDays is de technische achterstand door legacy-systemen en -code het tweede grote pijnpunt met 25 procent van de stemmen. Op de derde plek (21 procent) staat de incompatibiliteit van productie-omgevingen. De uitdaging om goed zicht te krijgen op applicatie-performance werd door 14 procent van de respondenten genoemd.

DevOps en NetOps

Deze resultaten liggen in lijn met het onderzoek dat F5 eerder uitvoerde onder NetOps- en DevOps-specialisten. Hieruit bleek met name dat er steeds meer wordt samengewerkt en afgestemd tussen deze teams. Driekwart van de ondervraagden gaven aan dat de andere partij steeds beter in staat is de ‘juiste zaken’ prioriteit te geven. Het gemeenschappelijke doel is steeds duidelijker en samenwerking wordt daardoor gestimuleerd.

De twee liggen ook grotendeels op één lijn qua snelheid van het opleveren van apps en services. Automatisering in de productie-pipeline is belangrijk. DevOps scoort op de 5-punts schaal een halve punt hoger dan NetOps – een 4 ten opzichte van een 3,5. Respondenten uit beide partijen gaven aan dat ze meer vertrouwen in de betrouwbaarheid, performance en security van applicaties hebben als de productie-pipeline voor meer dan 50 procent is geautomatiseerd.

“De invloed van DevOps neemt toe”, aldus Rodrigo Albuquerque, DevOps Solution Developer, F5 Networks. “In principe neemt het een hoop overtollige processen en randzaken weg bij de application delivery pipeline, en vergroot het de efficiency. Toch is DevOps nog niet omarmd door de meeste bedrijven, mede doordat bureaucratie en legacy-systemen in de weg staan. Gelukkig neemt de aandacht voor en toepassing van automatisering wel toe. Zodra dat breed is doorgevoerd, zal het uiteindelijk leiden tot meer DevOps in de praktijk.”

Source link

Vorig artikelThe Datacenter Group neemt datacenters NovoServe over
Volgend artikelDe echte waarde van een cloud-native beleid