Cloud Consultant

0
440

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een Cloud Consultant voor het begeleiden van onze klanten in hun zoektocht naar de meest geschikte cloud oplossingen. Je werkt binnen de commerciële afdeling aan multidisciplinaire opdrachten binnen ons bestaande klantenbestand en je helpt met het scoren van nieuwe klanten.

Over de functie

Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, willen wij hen ondersteunen met vraagstukken rondom cloud. Als Cloud Consultant help je de klant met het zoeken naar de meest geschikte cloud aanbieders, al dan niet in combinatie met eigen apparatuur in een van onze datacenters. Voor de implementatie werk je samen met de cloud leveranciers en implementatie partners.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten:

 • Gesprekken met bestaande en potentiele klanten bijwonen vanuit je expertise op het gebied van cloud
 • Ontwerpdocumenten opstellen voor integratie van een of meerdere clouddiensten bij de klant
 • Aanvragen en beoordelen van offertes
 • Werkafspraken maken met aanbieders
 • Budgetbeheersing
 • Begeleiding van deze projecten op één van onze locaties in Nederland (hoofdzakelijk in Amsterdam) en bij de klant op locatie

Herken jij je in onderstaande eigenschappen:

 • Communicatief vaardig en representatief
  Je bent een spin in het web en overlegt met verschillende interne en externe personen. Je kan goed luisteren en bent overtuigend. Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden zijn hierbij belangrijk.
 • Commercieel sterk met technische basis
  Je kunt mensen overtuigen van jouw oplossing voor het cloudvraagstuk van de klant en doet dit vanuit een sterk technisch fundament. Je bent al vaak betrokken geweest bij het opzetten van cloudplatforms en kent zo de valkuilen.
 • Volgt innovaties op de voet
  Je weet welke ontwikkelingen de grote cloudaanbieders op stapel hebben staan en je kunt dit vertalen naar relevante adviezen voor de klant in zowel lopende als afgeronde projecten. Je bent nooit uitgeleerd en volgt dan ook graag trainingen en seminars over nieuwe ontwikkelingen rondom cloud.
 • Samenwerken en problemen oplossen
  Als Cloud Consultant werk je samen met onze commerciële afdeling en diverse leveranciers. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan de beste oplossing voor de klant.
 • Flexibel en stresstolerant
  Geen situatie is hetzelfde, in verschillende situaties zal een andere aanpak gekozen moeten worden. Ook onder de druk van grote belangen blijf je efficiënt en effectief handelen.
 • Planmatig werken, zelfstandigheid en organiserend vermogen
  Je bent in staat je eigen werk te structureren en zelfstandig de voortgang van het project te bewaken.
 • Creatief, accuraat en kwaliteitsgerichtheid
  Je pakt uitdagingen op een creatieve manier aan, je bent accuraat en controleert je eigen werk. Je hanteert een hoge kwaliteitsnorm van het eigen werk.

Wat verwachten wij van jou

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring met advies over en implementatie van clouddiensten
 • Projectmanagement vaardigheden
 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels

Wat mag je van ons verwachten

 • We bieden je een fulltime arbeidscontract met marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Pensioenregeling
 • Doorlopend cursusbudget
 • Je werkt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam
 • Telefoon en laptop van de zaak
 • Dagelijks verzorgde lunch
 • Leuke uitjes en collega’s.

Over ons

We zijn de grootste 100% Nederlandse speler en staat aan de basis van het internet. Met vier hypermoderne datacenters in Amsterdam, Delft, Rotterdam en Utrecht bedienen wij verschillende cloud providers, grote bedrijven en overheidsinstellingen voor de huisvesting van hun computerapparatuur.

Onze panden, samen 20.000 m2 groot, zijn de duurzaamste datacenters van Nederland. De systemen om de duizenden computers in onze gebouwen gekoeld te houden hebben wij zelf ontwikkeld en stellen ons in staat de impact op het milieu zo veel mogelijk te beperken.

Ons bedrijf bestaat uit een klein team van professionals die allemaal gedreven zijn het succes van ons bedrijf en onze klanten verder uit te bouwen. Behoor jij binnenkort ook tot dat team?

Geïnteresseerd in deze vacature?

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatie en CV, kun je sturen naar Mark Karsch via de groene knop onderaan deze pagina. Ook voor vragen over de functie kun je bij Mark terecht via mark@mkdigital.nl.

Uiteraard zijn wij op zoek naar de kandidaat die het meeste aansluit bij bovenstaand profiel, maar voldoe jij nou nét niet helemaal aan de gestelde eisen, maar ben jij ervan overtuigd dat wij voor jou moeten kiezen? Laat het ons dan vooral weten!

Source link

Vorig artikelLinux Systeem Engineer in spé
Volgend artikelData Centre Manager