NOC Operator

0
555

Durf je verantwoordelijkheid te nemen, ben je nieuwsgierig, stressbestendig en zoek je een baan in de Internet-sector?

Met ondertussen ruim 70 collega’s nemen wij de verantwoordelijkheid voor IT omgevingen die altijd online moeten zijn. Problemen moeten direct uitgezocht worden, en er worden rond de klok wijzigingen uitgevoerd. Om dit te coördineren hebben we een Network Operating Center dat belangrijke netwerken en systemen 24×7 bewaakt, en in continu contact staat met onze klanten, engineers en leveranciers.

Wat hebben we voor je in petto?

Als NOC Operator vorm je samen met je collega’s de eerste lijn van het QNOC, dat 24×7 meerdere bedrijfskritische IT omgevingen bewaakt, waaronder een van de grootste internetknooppunten ter wereld, en een baanbrekend glasvezelnetwerk met een miljoen gebruikers. Je werkt vanuit ons kantoor op het Amstel Business Park in ploegendienst. Ochtend-, avond-, nacht- en weekenddiensten worden afgewisseld met vrije periodes van vier dagen. 

Tijdens de shifts hou je diverse monitoringsystemen in de gaten, en als daar iets roods op verschijnt moet je inschatten wat de impact daarvan is. Als het echt goed stuk is moet je direct een engineer uit de koffiehoek of z’n bed bellen en vervolgens meteen de klant geruststellen. Als het allemaal wel meevalt maak je een ticket aan, en herinner je de mensen daar af en toe eens vriendelijk aan.

Je bent ook de sjaak als het om de telefoon gaat. 24×7 kunnen er klanten met vragen en problemen bellen. Gelukkig bellen ze niet over hun printer, je wordt gebeld door ontwikkelaars, systeem- en netwerkbeheerders met serieuze vragen over serieuze netwerken en systemen. Jij neemt de telefoon op, probeert te ontcijferen waar ze het over hebben, en zet dit om in een goed leesbaar ticket voor de juiste afdeling.

Als je hun vraag zelf al niet hebt beantwoord natuurlijk, want routinematige werkzaamheden zoals het testen en resetten van verbindingen voer je zelfstandig uit. We verwachten wat dat betreft trouwens dat je veel voorkomende werkzaamheden herkent, en met de engineers onderzoekt of daarvoor werkinstructies te maken zijn die jij en je collega’s probleemloos kunnen uitvoeren. Want hoe meer het NOC kan, hoe minder onze engineers uit de koffiehoek of hun bed gebeld hoeven worden!

Nog even over tickets: we hopen ook dat je ons ticketsysteem regelmatig aanharkt. Dat je de binnenkomende tickets snel doorzet naar de juiste afdeling, maar ook gerelateerde zaken aan elkaar linkt, dubbele verzoeken samenvoegt, en ontbrekende informatie toevoegt. Zo kunnen de engineers ze sneller oplossen, en dat scheelt jou weer werk, want..

Onze klanten horen graag van ons wat we aan het doen zijn voor ze, maar engineers praten liever tegen hun computer. Daarom hebben we mensen zoals jij nodig die regelmatig even checken hoe staat het met openstaande zaken en daar vervolgens een praatje of mailtje over aanknoopt met de klant.

Tot slot worden er continu door onszelf en allerlei externe partijen geplande werkzaamheden uitgevoerd. Jij weet precies wanneer die moeten beginnen, wat de impact daarvan zou moeten zijn, en wanneer ze weer eindigen, dus als iets niet volgens plan lijkt te verlopen ga je eens vragen of dat allemaal wel goed gaat.

Als NOC Operator kom je in aanraking met allerlei technieken en klanten, en krijg je op termijn de gelegenheid om ook zelf problemen op te lossen. Het is daarom een ideale functie om in korte tijd veel kennis en ervaring op te doen met “de achterkant van het internet”: routers, switches, firewalls, storage, servers en alles wat daar tussenin zit.

Waar en wanneer?

Je werkt vanuit ons goed bereikbare kantoor binnen de ring van Amsterdam. 

Je werktijden zijn tijdens je inwerkperiode van 9 tot 5, daarna zal je in een 2-2-2-4 ploegendienst ingezet worden. Dat houdt in dat je 2 dagen een ochtendshift van 6:45 tot 15:15 draait, gevolgd door 2 dagen een avondshift van 14:45 tot 23:15, gevolgd door 2 dagen een nachtdienst van 22:45 tot 7:15, gevolgd door 4 dagen lekker vrij. De dag daarop verwachten je collega’s dat je ze om 6:45 weer fris en fruitig komt aflossen voor een nieuwe ronde.

Wat verwachten we van je?

 • Een flexibel sociaal leven, zodat je ca. 34 uur per week beschikbaar bent, om in een 2-2-2 ploegendienst een 24×7 bezetting te garanderen.
 • Dat we op je kunnen bouwen: je komt nooit te laat en bent altijd waakzaam.
 • HBO werk- en denkniveau. Dropout? join the club!
 • Affiniteit met computers en internet, een mooie manier om te zeggen dat je thuis ook regelmatig wat uurtjes voor (of is het nou achter?) een scherm doorbrengt.
 • Dat je kan pingen, een traceroute kan lezen en weet wat het verschil is tussen MAC en een IP adres.
 • Ervaring met het telefonisch helpen van mensen op een technische helpdesk.
 • Dat je in staat bent om leveranciers, engineers en klanten te verbinden en de communicatie op gang te houden.
 • Dat we niet de hele tijd op je hoeven te letten. Dus dat je zelfstandig aan de slag gaat en aan de bel trekt als je er niet uitkomt met Google. Of wanneer je je begint te vervelen.
 • Dat je correct Nederlands spreekt en foutloos schrijfdtdt en dat je een stuk beter in Engels bent dan Louis van Gaal.
 • Dat je verder denkt dan je functieomschrijving lang is: Wij leveren namelijk totaaloplossingen die alle lagen van het OSI model beslaan.

Waar worden we vrolijk van?

 • Als je al op een NOC gewerkt hebt kan jij ervoor zorgen dat we niet dezelfde fouten maken als je vorige werkgever.
 • Helpdesk ervaring is ook nooit weg.
 • Een Cisco CCNA certificering, in de pocket of er mee bezig, scheelt ons een hoop uitleggen.
 • Ervaring met het werken in ploegen- of nachtdiensten.
 • Een rijbewijs zodat je geen last hebt van blaadjes op de rails.
 • Humor om te lachen.

Wat bieden we je?

 • veel variatie, vrijheid en verantwoordelijkheid
 • een manager die weet waar jij het over hebt
 • doorgroeimogelijkheden naar diverse afdelingen binnen ons bedrijf
 • een salaris in schaal 4 tussen de 1900 en 2500 euro op basis van 40 uur*
 • na je inwerkperiode een ORT vergoeding van 29%
 • een leerzame en leuke omgeving om je verder te ontwikkelen in de IT
 • free drinks friday afternoon!

* Tijdens de inwerkperiode werk je 8×5 en krijg je salaris op basis van 40 uur zonder ORT. Zodra je met het 24×7 rooster start (binnen 4 tot 8 weken) wordt je salaris uitbetaald op basis van 34 uur + ORT  Vergoeding van 29%.

Geïnteresseerd in deze vacature?

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatie en CV, kun je sturen naar Mark Karsch via de groene knop onderaan deze pagina. Ook voor vragen over de functie kun je bij Mark terecht via mark@mkdigital.nl.

Uiteraard zijn wij op zoek naar de kandidaat die het meeste aansluit bij bovenstaand profiel, maar voldoe jij nou nét niet helemaal aan de gestelde eisen, maar ben jij ervan overtuigd dat wij voor jou moeten kiezen? Laat het ons dan vooral weten!

Source link

Vorig artikelProject Manager
Volgend artikelBrexit komt er nu echt aan