maincubes breidt uit in het Rijn-Maingebied

0
433

maincubes breidt uit in het Rijn-Maingebied: Uitbreiding van het netwerk met een nieuw volledig CO2-neutraal datacenter

AMSTERDAM, 6 november 2019 – maincubes breidt zijn netwerk van hoog beschikbare datacenters uit: naast de twee datacenters in Offenbach bij Frankfurt en Amsterdam, is de opening van een extra datacenter in het Rijn-Maingebied gepland, welke met name gericht is op duurzaamheid. Op vijf verdiepingen moet ongeveer 8.500 vierkante meter White Space worden gecreëerd, die klanten een veilig en klimaatvriendelijk onderdak biedt voor hun infrastructuur dankzij CO2-neutrale werking en een specifiek aanbod van diensten. Meer en meer bedrijven kiezen voor colocatie en zoeken een plek in een strategisch centrale regio zoals het Rijn-Maingebied met directe toegang tot ‘s werelds grootste internetknooppunt DE-CIX. Met FRA02 zet maincubes nu zijn groei voort en is tegelijkertijd een voorbeeld voor duurzame klantgerichtheid.

Duurzaamheid gecombineerd met maatwerk

Het geplande datacenter FRA02 zal nieuwe maatstaven zetten, met name op het gebied van milieuvriendelijkheid en mogelijkheden voor de klant. Dankzij state-of-the-art architectuur, materialen en technologieën biedt maincubes een 100% CO2-neutrale werking en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan meer klimaatbescherming in de IT-sector. Dankzij het modulaire ontwerp biedt FRA02 klanten maximale flexibiliteit in de gewenste stroom- en klimaatwensen. De ruimtes worden uitgebreid volgens de vooraf overeengekomen klantvereisten. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om hun colocatieomgeving te ontwerpen op basis van hun individuele behoeften. maincubes kan dus een efficiënte verdeling van kosten garanderen – waardoor klanten van aanzienlijke besparingen kunnen profiteren.

Duurzame technologie voor stabiele werking

Om een krachtige infrastructuur te creëren, plant maincubes in FRA02 momenteel de nieuwste technologie met individuele koelingsconcepten per ruimte. Het datacenter zal een PUE bereiken van ruim onder 1.3, wat een klimaatvriendelijke energie-efficiëntie is die aanzienlijk beter is dan het gemiddelde van datacenters. Bovendien zal, net als bij de andere datacenters van maincubes, de meervoudige, redundante carrier-verbinding aanwezig zijn, die optimale connectiviteit mogelijk maakt. In combinatie met de hoogste veiligheidsnormen, het gebruik van innovatieve technologie en de uitgebreide certificering volgens ISO/IEC 27001: 2013, garandeert FRA02 zijn klanten 100% SLA-beschikbaarheid.

Infrastructuren toekomstgericht ontwikkelen

De uitbreiding moet in verschillende fasen worden geïmplementeerd om zo een soepel proces te garanderen en de geplande infrastructuur van hoge kwaliteit te kunnen voorzien. “Verdere ontwikkeling is onze focus. Het doel is om een Europees datacenternetwerk op te zetten met het zwaartepunt op duurzaamheid en klantgerichtheid en FRA02 is een belangrijke stap in deze toekomstgerichte aanpak”, aldus Oliver Menzel, CEO van maincubes. “Onze klanten hechten veel belang aan beveiliging en gegevensbescherming, waaraan wij als Duitse datacenterbeheerder 100% voldoen. Door het secureexchange®-platform op te zetten, bieden we ook de mogelijkheid om IoT-, beveiligings-, connectiviteits- en cloudservices te gebruiken en te profiteren van ons Ecosysteem. Succes bewijst ons gelijk: onze bestaande klanten zijn zeer tevreden en we krijgen voortdurend nieuwe klanten.

Om meer te leren over hoe maincubes nieuwe klanten behaald: Daimler kiest voor maincubes datacenter

Source link

Vorig artikelDataplace neemt Datacenter Nedzone over
Volgend artikelManager Sales