Capacity Manager

0
486

We zijn dé aanbieder van colocatie- en connectiviteitsdiensten in Nederland. Carrier- en cloudneutraal. Met 60 medewerkers en 6 datacenters opereren we in het hart van de metropoolregio Amsterdam, maar ook in snelgroeiende regionale hotspots Groningen, Eindhoven en Rotterdam. We helpen ruim 300 klanten bij de digitale transitie. Hierin lopen we voorop in Nederland. Bovendien ondernemen we duurzaam én slim, met oog voor de business. Zo zetten we datacenter restwarmte in om gebouwen te verwarmen. Met een vloeroppervlak van in totaal 19.000 m², 26,1 MW opgesteld vermogen en een uptime track record van 99,99999% mag je spreken van uitmuntende zekerheid.

Wil jij onderdeel zijn van een ambitieus bedrijf met groeiambitie? Dan zijn wij de juiste keuze voor jou!

Als Capacity Manager ben je verantwoordelijk voor optimale afstemming tussen marktvraag (vanuit onze verschillende sales kanalen) en operationeel aanbod (op de huidige 6 locaties in Nederland). Je bent verantwoordelijk voor het integrale proces van Capacity Management en een afgestemd Capacity Plan, uitgedrukt in beschikbare vierkante meters, elektrisch vermogen en koelcapaciteit per locatie en voor onze organisatie in z’n geheel. Om dit te realiseren:

 • Stel je, in goed overleg met de verschillende stakeholders, het Capacity Plan voor ons vast gebaseerd op het funnelplan voor de verschillende saleskanalen
 • Vertaal je de sales forecasts en strategie naar een tactisch en operationeel plan
 • Breng je uitbreidings- of aanpassingsmogelijkheden in kaart en de fasering daarvan doe je in nauwe samenwerking met het technisch team
 • Stem je, met het Floormanagement van de verschillende locaties, af om de effectieve inzet van de beschikbare vierkante meters en/ of herinrichting te realiseren
 • Ben je scherp op de kwaliteit en accuratesse van de sales- en operationele plannen
 • Richt je het proces van Capacity Management in, gekoppeld aan het financiële proces van de rolling forecast met betrekking tot sales en (Capex) investeringen. Als Capacity Manager heb je hierin de rol van proces-owner

Je bent omgevingsbewust en in staat om bruggen te bouwen tussen de verschillende afdelingen. Je communiceert open en transparant, bent benaderbaar en hebt een sterke drive en ambitie om te werken aan de ontwikkeling van jezelf en onze organisatie. Verder beschik je over:

 • WO / HBO niveau en 5 – 10 jaar werkervaring
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Passie voor de producten en diensten van Datacenters
 • Aantoonbare technische kennis en/of affiniteit van de datacenter omgeving op E en W vlak
 • Ervaring met modellering, planning en complexe voorspellingsmodellen
 • Kennis en begrip van de verschillende perspectieven van capacity management in een Datacenter omgeving
 • Werken met een ervaren en sterk gemotiveerd team in een dynamische omgeving
 • Een marktconform salaris passend bij jouw ervaring en expertise
 • Een mobiele telefoon en laptop
 • Een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer
 • Uitstekende pensioenvoorwaarden
 • Volop ruimte voor ontwikkeling binnen een groeiend bedrijf

Geïnteresseerd in deze vacature?

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatie en CV, kun je sturen naar Mark Karsch via de groene knop onderaan deze pagina. Ook voor vragen over de functie kun je bij Mark terecht via mark@mkdigital.nl.

Uiteraard zijn wij op zoek naar de kandidaat die het meeste aansluit bij bovenstaand profiel, maar voldoe jij nou nét niet helemaal aan de gestelde eisen, maar ben jij ervan overtuigd dat wij voor jou moeten kiezen? Laat het ons dan vooral weten!

Source link

Vorig artikelChief Commercial Officer
Volgend artikelHoe kijk jij terug op 2019?