mijndomein.nl – Een Nederlandse ondernemer kan niet zonder domeinnaam

0
439
– Advertisement –

Bron: mijndomein.nl

Iedere maand worden er ruim 75.000 .nl-domeinnamen geregistreerd, waarvan meer dan 10.000 via Mijndomein. De meeste daarvan met een  zakelijk motief. Afgelopen maand deed Bureau GfK voor SIDN, de stichting die het .nl-domein beheert, onderzoek naar domeinnamen bij ondernemers met online ambities. Een van de eerste vragen was of ze voor hun ambities al een domeinnaam geregistreerd hadden of registratieplannen hadden. 100% antwoordde bevestigend.

Nederlandse ondernemers gaan massaal online

Want Nederland is een uniek land als het om websites, zakelijke e-mail en domeinnamen gaat: er zijn hier vrijwel geen ondernemers die niet meteen de domeinnaam van hun bedrijfsnaam registreren of van plan zijn dat te doen. Die geen plannen hebben voor een website. Die niet de voorkeur geven aan een zakelijk e-mailadres. Nederlandse bedrijven behoren tot de meest digitaal ontwikkelde ter wereld. De situatie rond Corona heeft die ontwikkeling alleen nog maar versterkt: ondernemers realiseren zich meer dan ooit het belang van online.

Eigen domeinnaam, e-mail en website leveren geld op

Dat legt ondernemers geen windeieren, want uit meerdere onderzoeken van SIDN blijkt dat mensen sneller zaken doen met bedrijven die een aantrekkelijke domeinnaam, een goede zakelijke website en een serieus e-mailadres hebben. Een paar cijfers:

  1. Een aannemer die zijn offerte uitbrengt vanaf het e-mailadres naamaannemer@gmail.com  wordt door 4% van de consumenten vertrouwd. Een e-mail vanaf jan.jansen@naamaannemer.nl door 56%. Een eigen domein levert dus meer business op.
  2. Bij 45% van de consumenten speelt de domeinnaam een belangrijke rol in het bepalen of een onderneming betrouwbaar is.
  3. ZZP’ers die een eigen website hebben verdienen jaarlijks gemiddeld €20.000 aan orders die via die website binnenkomen.

Online gaan als ondernemer is makkelijker dan je denkt

Dus waarom zie je dan nog steeds ondernemers e-mailen met Gmail of gebruik maken van Facebook? Het antwoord: ondernemers zien vaak op tegen het opzetten van een eigen website, webshop en de transitie naar een nieuw e-mailadres. Vaak ten onrechte, want het kan makkelijker dan je denkt. Bij Mijndomein bieden wij ondernemers bijvoorbeeld een gebruiksvriendelijke Websitemaker inclusief zakelijke e-mail.  Wil je ook een webshop? Geen probleem met ons klik en klaar systeem.

ACTIE start nu jouw website, webshop of e-mail gratis

Heb je nog geen zakelijke website of zakelijke e-mail? Wij steunen je graag. Daarom krijgen alle ondernemers in Nederland onze pakketten het eerste jaar gratis.

  1. Kies je domeinnaam, bijvoorbeeld .nl voor €1 excl. btw het eerste jaar.
  2. Kies je gratis pakket.
  3. Na drie maanden nog niet live? Dan krijg je ‘m voor de helft.

De ene domeinnaam is de andere niet

Het begint natuurlijk met je domeinnaam. Bij Mijndomein kun je kiezen uit 400 varianten. Maar welke is nu voor jou de beste? Dat hangt af van waar je het voor wilt gebruiken. Stel je wilt schoenen verkopen, dan zijn de meest voor de hand liggende extensies .nl, .com of .shop. .NL is de beste keuze wanneer je regionaal of lokaal iets aanbiedt. .Com is de beste keuze voor mensen met grotere ambities. .Shop wordt door consumenten gezien als het meest aansprekende alternatief. Zie bijvoorbeeld onderstaande vraag uit het recente onderzoek van SIDN (uitgevoerd door GfK).

Welke domeinextensie moet je kiezen als online ondernemer?

Maar voel je vooral niet beperkt. Woon je in Amsterdam? Dan is ook .amsterdam een optie. In het buitenland is deze extensie nog herkenbaarder dan .nl. En maakt niemand verse pasta zoals jij? Kijk dan eens naar freshpasta.ninja (dat kan echt!).

Tot slot: stay safe!

Nu online gaan levert je veel op, maar pas op: jaarlijks krijgt 22% van de bedrijven te maken met cybercrime. Denk daarom aan de beveiliging van je website en e-mail. Mijndomein heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Wil je weten wat je zelf kunt doen? Kijk dan eens op Veilig Internetten.nl of lees de checklist veiligheid die we eerder maakten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met SIDN.


Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Manager bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, webhosting en websites maken. Tabitha is kookgek, verslindt series en zit bij de lokale televisie en radio.


Dit bericht is afkomstig van één van de leden van ISP Connect, zie hier de bron.

Source link

Vorig artikelStock Portfolio Management Software Market see gigantic growth By Share, Trends, Size, forecast 2020-2028| Including Leading Players – TransparenTech, Stock Portfolio Organizer, EquityStat, SoftTarget, TJPS Software, PortfolioShop
Volgend artikelAuriga Joins OR.NET Association for Medical Device Interoperability